PSV frustreert reserves Napoli met flitsend aanvalsspel

PSV heeft donderdagavond een knappe prestatie geleverd. In een half gevuld Philips Stadion werd de thuiswedstrijd tegen Napoli, dat aan de basis verscheen met een B-elftal, met 3-0 gewonnen.

De Eindhovenaren zette vrijwel direct na de aftrap druk op het doel van Napoli-keeper Antonio Rosati. Luciano Narsingh zag zijn schot echter door een Napoli-speler geblokt worden, bij een inzet van Mark van Bommel bracht Rosati redding.

Na twintig minuten viel de openingstreffer. Een door Rosati verkeerd ingeschatte bal, de doelman wilde eenmaal uit het zestienmetergebied de bal wegkoppen, kwam fortuinlijk voor de voeten van Jeremain Lens terecht. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om de openingstreffer te verzorgen. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Na knap voorbereidend werk van Narsingh slaagde Dries Mertens erin de score met een fraai schot op 2-0 te bepalen. Na rust was Napoli niet in staat iets aan de score te veranderen.

Ook het inbrengen van sterspeler Edinson Cavani, die in eerste instantie rust kreeg, maakte weinig verschil. PSV leek te wennen aan Napoli, dat zo mak als een lam achter de feiten aanliep. Dat de score werd uitgebreid naar 3-0 was dan ook geen verrassing.

Een trefzekere kopbal van Marcelo maakte een einde aan de hoop van de Italianen, die naarmate de tijd verstreek een gefrustreerde indruk maakten. Liefst vijf Napolitanen (Paolo Cannavaro, Giandomenico Mesto, Goran Pandev, Edinson Cavani en Salvatore Aronica) kregen in de laatste vijf minuten een gele kaart.

Voor PSV is het een belangrijke overwinning. De ploeg van Dick Advocaat komt in punten gelijk met Napoli, waardoor de ploegen de tweede plaats delen. De overwinning van Dnjepr Dnjepropetrovsk op AIK zorgt ervoor dat de Oekraïners de koppositie bezetten.