PSV en Espanyol ronden transfer Moreno alsnog af

Reacties

PSV en Espanyol hebben elkaar alsnog gevonden inzake de overgang van verdediger Héctor Moreno. De Mexicaan tekent in Eindhoven een contract voor vier seizoenen.

PSV en Espanyol ronden transfer Moreno alsnog af

PSV was al lange tijd op zoek naar een ervaren, defensieve versterking en heeft die nu gevonden in de 27-jarige Mexicaan. De komst van Moreno had - net als de transfers van Maxime Lestienne en Gastón Pereiro - echter behoorlijk wat voeten in aarde. Na veel getouwtrek onderging de centrumverdediger voorafgaand aan afgelopen weekend alvast de medische keuring, waarbij hij ook zelf een mondelinge overeenkomst met de Eindhovense landskampioen bereikte.

De verdere onderhandelingen verliepen echter minder soepel, technisch manager Marcel Brands van PSV verklaarde zondag tegenover Voetbal International zelfs dat er voorlopig een streep ging door de transfer. Het oponthoud zat 'm vooral in de financiële verplichtingen die de club nog zou hebben aan de speler. Moreno wilde dat daarover uitsluitsel bestond, voordat hij zijn handtekening zette onder een vierjarig contract met PSV.

Daarnaast was er een klein verschil tussen de vraagprijs van Espanyol (vijf miljoen euro) en het bod van PSV (vier miljoen). Alle partijen kwamen zaterdag uiteindelijk tóch tot een overeenkomst . Daarmee haalde PSV eindelijk de gewenste versterking binnen. Moreno is evenwel voorlopig nog niet inzetbaar. Brands stelt dat de procedure om een tewerkstellingsvergunning te krijgen voor een non-EU-speler standaard zo'n tien werkdagen bedraagt.

De noodzaak van de komst van Moreno werd dinsdagavond nog maar eens benadrukt. PSV maakte bij de start van het Eredivisie-seizoen op bezoek bij ADO Den Haag (2-2) in defensief opzicht een wankele indruk. Achter het centrale verdedigingsduo Jeffrey Bruma/Nicolas Isimat-Mirin had trainer Phillip Cocu in de Hofstad enkel de beschikking over jongeling Suently Alberto. Met Moreno is er een optie bijgekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.