PSV en Ajax dominant, Feyenoord slechtste nummer drie

Reacties

PSV en Ajax domineren de Eredivisie in hun jacht op de titel en hebben daarbij de rest in de Eredivisie op een ongekend grote achterstand gezet.

PSV en Ajax dominant, Feyenoord slechtste nummer drie

Het gat tussen de eerste twee en de rest na 26 duels is deze eeuw nimmer zo groot geweest. Feyenoord is met 43 punten ook de slechtste nummer drie in de Eredivisie sinds 2000. Het oude record was ook in handen van de Rotterdammers, die vorig jaar 48 punten hadden verzameld in de eerste 26 wedstrijden.

De slechte cijfers van Feyenoord vertellen slechts een kant van het verhaal. De successen van PSV en Ajax van dit seizoen dragen ook nadrukkelijk bij aan het ongekende verschil. De twee titelkandidaten vormen met samen 129 punten na 2009/10 (FC Twente en PSV hadden 132 punten) de meest dominante toptwee van deze eeuw.

De Amsterdammers komen met de vergaarde 64 punten in de buurt van de beste score in deze eeuw voor een nummer twee. In het seizoen 2009/10 waren de 65 punten voor PSV niet genoeg om FC Twente voor te blijven. Ajax was toen met 61 punten derde.

Dat seizoen biedt weinig hoop voor Ajax aangezien het aan het einde van de rit de schaal aan FC Twente moest laten ondanks een maximale oogst van 24 punten uit de laatste acht duels. Dit seizoen is er nog wel een directe confrontatie om de achterstand op PSV om te zetten in een voorsprong.

RESTEREND PROGRAMMA PSV EN AJAX
Speelronde PSV Ajax
27 SC Heerenveen (thuis) NEC (thuis)
12 maart 13 maart
28 Ajax (thuis) PSV (uit)
20 maart 20 maart
29 AZ (uit) PEC Zwolle (thuis)
2 april 3 april
30 Willem II (thuis) SC Cambuur (uit)
9 april 9 april
31 Roda JC Kerkrade (u) FC Utrecht (thuis)
16 april 17 april
32 Vitesse (thuis) SC Heerenveen (uit)
19 april 20 april
33 SC Cambuur (thuis) FC Twente (thuis)
1 mei 1 mei
34 PEC Zwolle (uit) De Graafschap (uit)
8 mei 8 mei
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.