PSV domineert en boekt logische zege op Sparta

Zonder al te veel moeite heeft PSV er drie punten bij in de Eredivisie. Sparta Rotterdam kon het de koploper niet moeilijk maken. De 3-1 in het Philips Stadion was een logisch gevolg.

PSV domineert en boekt logische zege op Sparta

Opvallend genoeg was linksback Alcides lange tijd de gevaarlijkste man bij PSV. De Braziliaan kreeg drie goede kansen, maar miste de finesse om af te ronden.

Danko Lazovic had wel een neusje voor de goal. De Serviër tikte de 1-0 binnen na voorbereidend werk van Balász Dzsudzsák. De Hongaarse aangever liet tegen Sparta opnieuw zien een versterking te zijn voor PSV.

Dzsudzsák stond ook aan de basis van de beslissende 2-0. Uit zijn vrije trap bracht Alcides de bal terug voor het doel en kon Jan Kromkamp geheel vrijstaand de wedstrijd beslissen.

Sparta stribbelde nog even tegen met de aansluitingstreffer van Daryll Roberts. De gasten hadden te weinig tijd om nog voor een stunt te zorgen en bovendien knalde invaller Jason Culina kort na het Spartaanse doelpunt de 3-1 achter Sander Westerveld.

Met 43 punten uit twintig wedstrijden blijft PSV koploper in de Eredivisie met een voorsprong van drie punten op Ajax, dat met 2-0 te sterk was voor FC Utrecht. Sparta staat zestiende.

Bekijk hier al onze video's