PSV dit seizoen onoverwinnelijk bij een voorsprong

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Twente en PSV sluiten de midweekse speelronde donderdagavond af.

PSV dit seizoen onoverwinnelijk bij een voorsprong
Speelronde: 29
Aftrap: donderdag 6 april, 20.45 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Door de zege van Ajax in de Klassieker verkleinde nummer drie PSV de achterstand op koploper Feyenoord afgelopen weekeinde tot vijf verliespunten. FC Twente pendelt al maanden tussen de subtop en middenmoot. Wegens de financiële perikelen maken de Tukkers geen aanspraak op Europees voetbal.

• FC Twente - PSV is alweer toe aan editie 51 in het kader van de Eredivisie. De Tukkers hebben een licht negatieve balans met veertien zeges, negentien gelijke spelen en zeventien nederlagen.

• Onder Phillip Cocu is PSV nog ongeslagen in Eredivisie-duels met FC Twente. De zeven eerdere wedstrijden resulteerden in vijf overwinningen voor de Eindhovenaren en twee gelijke spelen.

• FC Twente ging zondag met 1-2 onderuit tegen Go Ahead Eagles. De laatste keer dat de ploeg uit Enschede tweemaal achtereen verloor in eigen huis was in november 2015.

In Eindhoven moest PSV eerder dit seizoen met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen tegen FC Twente.
In Eindhoven moest PSV eerder dit seizoen met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen tegen FC Twente.

• De laatste keer dat de Tukkers op donderdag een Eredivisie-wedstrijd in winst omzetten, was in november 1996. Sindsdien speelde FC Twente drie keer gelijk op deze dag en leed de ploeg vijf nederlagen.

• PSV was tot deze midweekse speelronde de best presterende Eredivisie-club in 2017. In elf wedstrijden veroverden de Brabanders dertig punten. Ajax kwam tot 29 punten en Feyenoord verzamelde 27 punten.

• De formatie van Cocu is de enige ploeg in dit Eredivisie-seizoen die in alle duels waarin ze op voorsprong kwam ook zegevierde: negentien keer.

• Héctor Moreno zorgde voor liefst drie van de laatste vijf Eredivisie-goals van PSV tegen FC Twente. Tegen geen enkele Eredivisie-ploeg was hij bovendien zo vaak trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.