PSV dit seizoen ongekend productief op eigen terrein

PSV zette zondagmiddag tegen NAC Breda (4-0) opnieuw een grote uitslag neer in een wedstrijd voor eigen publiek. In de eerste zes officiële thuisduels van dit seizoen maakten de Eindhovenaren al 29 doelpunten, een moyenne van 4,83.

PSV dit seizoen ongekend productief op eigen terrein

PSV scoorde in de eerste vier Eredivisieduels op eigen veld al zeventien keer en voegde daar twaalf Europese treffers aan toe: negen in de voorronde van de Europa League tegen FK Zeta (9-0) en drie in de groepswedstrijd tegen Napoli (3-0).

In de historie van PSV kwam het pas vier keer eerder voor dat de ploeg na de eerste zes thuisoptredens al minstens 29 doelpunten op de teller had staan: in 1987/88 (ook 29), 1974/75 (dertig), 1975/76 (31) en 1973/74 (33).

Inclusief de acht uitwedstrijden die PSV dit seizoen afwerkte, maakte de ploeg van trainer Dick Advocaat al 52 doelpunten. Daarmee zijn de Eindhovenaren de eerste club in Europa die de grens van vijftig treffers in officiële duels passeert.

Mark van Bommel (foto), die tegen NAC zijn 250ste officiële wedstrijd in het shirt van PSV afwerkte, is dit seizoen één van de vijftien doelpuntenmakers in de ploeg van Advocaat. Tim Matavz en Georginio Wijnaldum voeren in de interne topscorerslijst aan met elk zeven treffers. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's