PSV dankzij Wijnaldum ook in 2015 in Europa League

PSV heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. Dankzij een treffer van Georginio Wijnaldum maakte de ploeg van trainer Phillip Cocu de donderdag opgelopen achterstand goed op bezoek bij Estoril (3-3).

Na een rust van ruim negentien uur, begon PSV vrijdag met een 3-2 achterstand aan de tweede helft. Het had die opgelopen in een eerste helft waarin het weliswaar twee keer op voorsprong was gekomen, maar weinig te vertellen had tegen de nummer twaalf van Portugal. De 0-1 van Depay en 1-2 van Luciano Narsingh leken het feit dat PSV bepaald niet best speelde, te verbloemen.

Doordat een schot van Tozé door Jeffrey Bruma van richting werd veranderd, Kuca geheel vrijstaand kon binnenkoppen en Diogo Amado eveneens ongedekt kon binnentikken, kon Estoril tóch met een verdiende voorsprong aan de thee. Vanwege de overvloedige regenval werd de wedstrijd een dag later uitgespeeld en lang bleef het spannend.

Luuk de Jong mocht zich dat aanrekenen, want de spits kreeg twee enorme kansen op de gelijkmaker. In de 69ste minuut volleerde hij op aangeven van Wijnaldum recht op doelman Pawel Kieszek, die in het verleden onder contract stond bij Roda JC Kerkrade, en uit een hoekschop kopte hij in kansrijke positie hoog over.

Ook Santiago Arias was dicht bij 3-3, maar het afstandsschot van de rechtsback werd door Kieszek uit de kruising getikt. Memphis Depay probeerde het niet veel later eveneens van buiten het strafschopgebied, maar hij stuitte op de Poolse keeper. In de 82ste minuut was het eindelijk raak. Na een enorme fout van Tozé kwam Wijnaldum alleen voor Kieszek, die hij uitspeelde waarna de middenvelder beheerst binnenschoof.

PSV gaf het daarna nog twee keer bijna weg, want Kléber schoot maar net over en Kuca miste de bal volledig op een meter van het doel van Jeroen Zoet. Het bleef echter bij 3-3, waardoor de Eindhovenaren na vijf wedstrijden verzekerd zijn van de tweede plaats in Groep E. Op 11 december komt groepswinnaar Dinamo Moskou nog op bezoek, maar de Russen zijn niet meer te achterhalen.