PSV countert zich naar zege op Heracles Almelo

PSV leek het moeilijk te gaan krijgen uit bij Heracles Almelo. Maar de ploeg van Dwight Lodeweges was scherp in de counter en won met 2-0.

Tegen de verhouding in nam PSV na 22 minuten een voorsprong. Balázs Dzsudzsák vond in een counter Ola Toivonen. De Zweed knalde tegen Martin Pieckenhagen aan, maar hij bezorgde de losse bal terug bij Dzsudzsák, die binnentikte. Heracles Almelo had op dat moment al twee goede kansen gehad. Jan Wuytens had nét naast gekopt en Bas Dost had de bal hoog over geschoten, nadat de onzekere doelman Andreas Isaksson deze had losgelaten.

PSV kreeg na de treffer meer controle over de wedstrijd. De Eindhovenaren lieten Heracles de bal en braken gevaarlijk uit met counters. Met name Nordin Amrabat was een plaag voor zijn opponent Tim Breukers en stichtte regelmatig gevaar voor het doel van de Almeloërs. Heracles kreeg alleen nog kansen als Isaksson weifelend optrad.

Een kwartier voor tijd bracht Lodeweges Danny Koevermans in. De spits besliste vijf minuten later de wedstrijd. Amrabat schoot van buiten het strafschopgebied. Pieckenhagen moest lossen en Koevermans tikte de rebound binnen. Ondertussen had Ibrahim Afellay het veld moeten verlaten met een pijnlijke enkel na een harde tackle van Ricky van den Bergh.

PSV herovert de vierde plek op SC Heerenveen en is nog niet uitgeschakeld voor de tweede plaats, die deelname aan de voorronde van de Champions League betekent. Heracles Almelo blijft op de dertiende plaats. Het ziet wel Sparta Rotterdam in punten gelijke hoogte komen, maar de ploeg van coach Gert Heerkes heeft een beter doelsaldo.