PSV boekt zichtbaar progressie in defensief opzicht

Reacties

Na negentien officiële wedstrijden in dit seizoen laat PSV een trendbreuk zien met het mislukte vorige seizoen. De Eindhovenaren incasseren beduidend minder doelpunten dan tijdens de eerste negentien duels van 2013/14.

PSV boekt zichtbaar progressie in defensief opzicht

PSV, koploper in de Eredivisie, stond in de eerste tien speelronden pas acht doelpunten toe. Alleen Feyenoord doet het in dat opzicht beter met zeven tegengoals. Daarnaast werd de defensie van PSV – met Jeroen Zoet als eerste doelman en Remko Pasveer als back-up - in twee bekerwedstrijden en zeven Europese duels in totaal vijf keer gepasseerd. Dat brengt het aantal tegengoals op dertien, een gemiddelde van 0,68.

Als we dat vergelijken met de cijfers uit de eerste maanden van 2013/14, dan is de vooruitgang goed zichtbaar. Daar lag het moyenne toen op 0,95 (achttien tegengoals in negentien duels). De ploeg van trainer Phillip Cocu hield deze jaargang al negen keer haar doel schoon en incasseerde in de overige duels alleen tegen Sankt Pölten (3-2 zege) en PEC Zwolle (3-1 verlies) meer dan één treffer.

Voor tegenstanders van PSV blijkt het vooral lastig te scoren wanneer PSV op eigen veld in actie komt. In de eerste tien thuisoptredens slaagden alleen NAC Breda (6-1 nederlaag) en Panathinaikos (1-1) erin de Eindhovense sluitpost te passeren. In de negen uitduels is nog ruimte voor verbetering: de Brabanders hielden daarin pas één keer de nul (tegen Shaktyor Soligorsk, 0-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.