PSV boekt nipte winst in oefenduel met Lierse SK

Reacties

PSV heeft het oefenduel met Lierse SK nipt gewonnen (0-1). Op de open dag van de Belgen versloeg het team van Phillip Cocu de ploeg van de Nederlandse trainer Stanley Menzo. Oscar Hiljemark werd wederom matchwinner.

PSV boekt nipte winst in oefenduel met Lierse SK

PSV begon in België in een behoorlijk sterke opstelling, met mannen als Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Hiljemark, Luuk de Jong en Jürgen Locadia (op foto rechts). Ook Rai Vloet kreeg van trainer Phillip Cocu een basisplek toebedeeld. Bij Lierse SK speelde voormalig Willem II-captain Arjan Swinkels vanaf het begin.

De grootste kans in de eerste helft, die voorafgegaan werd door een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegtuigramp, was voor Luciano Narsingh. Zijn inzet vlak voor rust verdween echter naast het doel. Sowieso was de vleugelaanvaller een van de meest bedrijvige PSV'ers, maar omdat er niet gescoord werd, gingen beide ploegen met een stand van 0-0 rusten.

Dat leek lange tijd ook de eindstand te gaan worden, tot vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd. Abel Tamata legde de bal terug op Oscar Hiljemark, die bij afwezigheid van WK-ganger Georginio Wijnaldum de aanvoerdersband droeg, waarna de Zweed koel raak schoot. Zo bezorgde hij PSV de oefenzege, net zoals hij dat eerder deze voorbereiding al deed tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.