PSV blijft mede dankzij primeur De Jong schadevrij

Reacties

PSV heeft thuis afgerekend met Vitesse. Spits Luuk de Jong zette met zijn eerste competitietreffer in Eindhovense dienst PSV op het juiste spoor: 2-0.

PSV blijft mede dankzij primeur De Jong schadevrij

In het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat de thuisploeg Vitesse over de knie zou leggen, want net als in de eerdere competitiewedstrijden kwamen de Arnhemmers vliegend uit de startblokken. Andrés Guardado, die direct in de basis mocht beginnen, leidde met dom balverlies de eerste kans van Bertrand Traore in en daarna was ook Zakaria Labyad twee keer gevaarlijk. Jeroen Zoet hield met knappe reddingen echter zijn doel schoon.

Na de gemiste kansen van Vitesse nam PSV langzaam het initiatief in de wedstrijd over. Dat leverde enkele goede schietkansen op voor Luciano Narsingh, maar vooral Memphis Depay was dicht bij de openingstreffer. Vlak voor rust belandde een knappe uithaal van afstand van de buitenspeler op de lat.

Aankoop Andrés Guardado speelde direct 75 minuten mee op het middenveld van PSV. Met een goede pass stond hij aan de basis van de openingstreffer.
Aankoop Andrés Guardado speelde direct 75 minuten mee op het middenveld van PSV. Met een goede pass stond hij aan de basis van de openingstreffer.

Direct na de hervatting sloegen de Eindhovenaren wel toe. Spits De Jong (foto) profiteerde optimaal van geklungel in de defensie van Vitesse en maakte zijn eerste competitietreffer namens PSV. De 24-jarige aanvaller had overigens al wel twee keer gescoord in de voorrondes van de Europa League.

Paal
PSV leek de minimale voorsprong kinderlijk eenvoudig over de streep te trekken, maar in het laatste kwartier werd het de thuisploeg toch nog even lastig gemaakt. Een uithaal van invaller Rochdi Achenteh spatte uiteen tegen de paal en Zoet greep reddend in bij een inzet van Labyad, die terugkeerde op het oude nest. Het rendement bleef daarmee opnieuw uit voor Vitesse.

Op de tegenaanval bouwde PSV zelfs de score nog verder uit. De Jong en Depay faalden alleen tegenover Piet Velthuizen, maar bij de rebound van het schot van Depay knalde Adam Maher wél raak: 2-0.

Vitesse heeft in de eerste vier competitieduels slechts een schamel puntje behaald en wacht al sinds 9 maart (2-1 bij NAC Breda) op een overwinning in de Eredivisie. Daarmee evenaart Vitesse de langste reeks in de clubhistorie (11 duels) zonder competitiezege. Dat staat in schril contrast met PSV, dat dit seizoen nog al zijn wedstrijden winnend afsloot en koploper blijft in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.