PSV bezig aan minst productieve seizoen sinds 1972/73

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Een week voor de topper tegen Ajax fungeert PSV als gastheer van Go Ahead Eagles.

PSV bezig aan minst productieve seizoen sinds 1972/73
Speelronde: 16
Aftrap: zaterdag 10 december, 19.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• Na de Europese uitschakeling kan PSV zich volledig op de Eredivisie concentreren. Bij aanvang van deze speelronde had de landskampioen zes punten minder dan Feyenoord en Ajax. Hekkensluiter Go Ahead Eagles sprokkelde elf puntjes bijeen.

• PSV fungeerde dertig keer eerder als gastheer van Go Ahead Eagles in de Eredivisie. De Eindhovenaren triomfeerden 22 maal, moesten vier keer met een gelijkspel genoegen nemen en gingen vier keer onderuit.

• Alle overwinningen van Go Ahead Eagles in Eindhoven dateren uit de jaren zestig. De laatste triomf werd geboekt in 1968, toen het 0-1 werd door een treffer van Gerrit Niehaus.

• In de eerste vijftien speelrondes fabriceerde PSV slechts 23 treffers. De laatste keer dat de Eindhovenaren minder vaak doel hadden getroffen in deze fase van het seizoen was in 1972/73, toen de teller op 22 doelpunten stond.

Het Go Ahead Eagles van Hans de Koning presteert dramatisch in uitwedstrijden.
Het Go Ahead Eagles van Hans de Koning presteert dramatisch in uitwedstrijden.

• Bij de vijftien Eredivisie-duels die PSV dit seizoen afwerkte, was het al acht keer 0-0 bij rust. Het vaakst van alle clubs, samen met Willem II.

• Luuk de Jong ondernam dit seizoen al 35 doelpogingen met het hoofd. Dat is in z'n eentje meer dan het totaal van liefst vijftien teams.

• In zijn laatste acht uitwedstrijden in de Eredivisie pakte Go Ahead Eagles slechts één punt. Op 24 september werd het 2-2 tegen AZ.

• Marcel Ritzmaier komt PSV tegen, de club die hem heeft verhuurd aan Go Ahead Eagles. Opmerkelijk is dat de Oostenrijker tegen geen enkele ploeg vaker geel 'pakte' dan tegen de Eindhovenaren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.