PSV bestraft obsceen gebaar Bruma naar Feyenoord-publiek

Jeffrey Bruma is door de leiding van PSV op de vingers getikt voor zijn gedrag in De Kuip. De verdediger heeft ook zijn verontschuldigingen aangeboden.

PSV bestraft obsceen gebaar Bruma naar Feyenoord-publiek

Nadat hij van scheidsrechter Danny Makkelie zijn tweede gele kaart was voorgehouden, maakte Bruma bij het verlaten van het veld met een arm een obsceen gebaar naar het Feyenoord-publiek. In de ogen van de PSV-leiding was de actie van Bruma in De Kuip niet toelaatbaar, hetgeen leidde tot een boete. De verdediger heeft de straf geaccepteerd en kwam ook met excuses.

'Ik was enorm teleurgesteld na mijn tweede gele kaart, in mijn ogen kreeg ik onterecht rood en was het geen penalty. Maar die beslissing lag bij de scheidsrechter', aldus Bruma op de PSV-website.

De international is zich van zijn schuld bewust. 'Bij het verlaten van het veld had ik dat gebaar niet moeten doen, heb ik ook gezegd tegen mijn teamgenoten. Er werden veel dingen naar me geroepen en ook gegooid. Het gebaar was richting die persoon die gooide en niet naar het hele vak. Maar dit is niet wat PSV en ik willen uitstralen. Mijn excuses aan de supporters.'

Opstootje
Overigens was Bruma in de rust van het duel betrokken bij een opstootje met Joris Mathijsen. De verdediger van PSV wilde de mandekker van Feyenoord te lijf gaan in de catacomben, maar werd tegenhouden door zijn ploeggenoten. Daarmee werd een vergelijkbaar incident als vorig jaar tussen Jeremain Lens en Mathijsen in de kiem gesmoord. Alle betrokkenen stelden na afloop dat het dit keer allemaal wel meeviel. Oordeel zelf door onderstaande video te bekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen