PSV beleeft beste seizoenstart sinds elf jaar

Reacties

● PEC Zwolle-PSV werd veertien keer eerder gespeeld in de Eredivisie. PSV won tien keer, de Zwollenaren waren één keer de sterksten (G3).

PSV beleeft beste seizoenstart sinds elf jaar

● De enige thuiszege die PEC behaalde op PSV was op 24 april 1987; eindstand 2-0 door goals van Edwin van Ankeren en Wilco van Buuren.

● De laatste 6 ontmoetingen in Zwolle eindigden allen in een overwinning voor PSV. De Eindhovenaren maakten in deze reeks 22 doelpunten (3 tegentreffers).

● De laatste thuisnederlaag van PEC Zwolle in de competitie kwam door toedoen van PSV (1-2 op 27 april).

● PEC Zwolle won nog nooit de eerste drie thuiswedstrijden van een Eredivisieseizoen.

● De Zwollenaren boekten slechts één zege in de laatste vijftien Eredivisiewedstrijden die in september werden gespeeld (G3, V11).

● PEC heeft in de laatste twaalf wedstrijden tegen PSV (thuis en uit) niet één keer de nul gehouden.

● Alle zeven Eredivisiedoelpunten van PEC dit seizoen werden gemaakt door verschillende spelers; van alle andere clubs evenaart alleen PSV het aantal doelpuntenmakers.

● Ron Jans won als trainer slechts één van de laatste vijftien Eredivisiewedstrijden tegen PSV (G3, V11).

● PSV kent de beste seizoenstart sinds 2002/03, toen de Eindhovenaren de eerste zes competitieduels wonnen. De vijfde wedstrijd was destijds ook een uitduel bij het toenmalige FC Zwolle (1-3).

● PSV pakte eenentwintig punten in de laatste acht uitwedstrijden in de Eredivisie, terwijl de acht uitduels daarvoor goed waren voor slechts drie punten.

● PSV pakte dit kalenderjaar 45 punten in de Eredivisie, 5 meer dan elk ander team.

● Opvallend: PSV won in alle competities zijn eerste acht duels, voor het laatst presteerden de Eindhovenaren dat in het seizoen 1992/93.

● PSV is de meest scorende ploeg van de Eredivisie met 14 goals. Ook schiet de ploeg met scherp 1 op de 4 schoten is een doelpunt (14 treffers , 55 pogingen, 25 procent).

● Echter de Eindhovenaren hebben het verdedigend gezien druk getuige de 28 reddingen van Jeroen Zoet (de meeste saves van de competitie).


Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.