PSV begint in Napels met Zanka, Van Ooijen en Depay

PSV treedt donderdagavond in Napels aan met enkele spelers die normaliter niet tot de vaste basiself behoren. In het Europa League-duel bij Napoli komen onder anderen Mathias 'Zanka' Jørgensen (foto), Memphis Depay en Peter van Ooijen in actie.

PSV begint in Napels met Zanka, Van Ooijen en Depay

Ook Stanislav Manolev mag aantreden. Hij is rechtsback en vormt samen met Zanka (foto), Marcelo (die door het beroep tegen zijn schorsing mag spelen in de topper van zondag tegen FC Twente) en Wilfred Bouma de achterhoede. Laatstgenoemde gaat daarmee zijn 78ste Europa Cup-duel voor PSV spelen. Met de huidige 77 is hij al recordhouder.

Op het middenveld ontbreekt het vaste duo Kevin Strootman/Mark van Bommel. Peter van Ooijen en Orlando Engelaar zijn hun vervangers, terwijl Georginio Wijnaldum zoals de laatste weken te doen gebruikelijk de offensieve middenvelder is.

Ook voorin heeft trainer Dick Advocaat enkele wijzigingen aangebracht. Luciano Narsingh speelt niet, waardoor Jeremain Lens naar de rechterflank verhuist. Tim Matavz is de spits en wordt vanaf de linkerflank bijgestaan door jongeling Depay.

Voor PSV staat vanavond weinig meer op het spel. De Eindhovenaren zijn al uitgeschakeld in de Europa League. Napoli is op zijn beurt al zeker van de volgende ronde.

De volledige opstelling van PSVWaterman; Manolev, Zanka, Marcelo, Bouma; Van Ooijen, Wijnaldum, Engelaar; Lens, Matavz, Depay

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's