PSV als eerste Eredivisieclub naar jubileumgoal

Als eerste club in dit Eredivisieseizoen heeft PSV na precies de helft van alle speelronden de grens van vijftig competitiedoelpunten bereikt. De Eindhovenaren bereikten die mijlpaal afgelopen zaterdag door een 5-2 thuisoverwinning op Heracles Almelo.

PSV als eerste Eredivisieclub naar jubileumgoal

Het is voor het eerst sinds het seizoen 1999/00 dat de Eindhovenaren na de eerste zeventien competitiewedstrijden minimaal vijftig keer scoorden. Destijds stond de teller - mede dankzij een uiterst trefzekere Ruud van Nistelrooy - op 53 goals.

In totaal lukte het PSV tien keer eerder minimaal vijftig doelpunten te maken in de eerste competitiehelft. De tussentijdse productie lag in de jaargang 1987/88 het hoogst: toen sloten de Brabanders de eerste zeventien duels af met 68 doelpunten. Aan het einde van dat seizoen finishte PSV op 117 treffers, nog altijd een clubrecord.

PSV maakte 35 van zijn vijftig doelpunten voor eigen publiek. Zo toonden de Eindhovenaren zich zeer trefzeker in de thuisoptredens tegen De Graafschap van 14 augustus (6-0), Feyenoord (10-0, 24 oktober), Excelsior (4-2, 13 november) en dus Heracles (5-2). <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's