PSV al na 22 minuten klaar met RKC Waalwijk

Het thuisduel met RKC Waalwijk leverde een eenvoudige overwinning op voor PSV, dat al na een kwart wedstrijd voldoende afstand had genomen van de hekkensluiter in de Eredivisie.

RKC begon fel aan de wedstrijd en drong de koploper in de eerste minuten terug, maar in de zesde minuut kwam PSV op voorsprong. Na een overtreding van Frank van Mosselveld op Danny Koevermans mocht Balázs Dzsudzsák een strafschop nemen en de Hongaar faalde niet van elf meter.

In de negentiende minuut verdubbelde Ibrahim Afellay de voorsprong met een schitterend schot in de kruising en Koevermans maakte er drie minuten later zelfs 3-0 van op aangeven van Nordin Amrabat. Diezelfde Amrabat bepaalde in de veertigste minuut uit de draai de ruststand op 4-0.

PSV nam na rust wat gas terug en daardoor kon RKC in de 63ste minuut een eretreffer maken. Charlison Benschop schoot van grote afstand een vrije trap binnen, maar het slotakkoord was toch voor PSV. Koevermans maakte vijf minuten later zijn tweede van de middag en zette PSV op 5-1.

De club uit Eindhoven blijft hierdoor koploper in de Eredivisie en heeft nu 65 punten uit 25 wedstrijden, één meer dan FC Twente en zeven meer dan Ajax. RKC Waalwijk blijft steken op twaalf punten en is nog altijd hekkensluiter.