PSV al maanden 'onverslaanbaar' in de Eredivisie

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De laatste wedstrijd van speelronde negentien gaat tussen PSV en SC Heerenveen.

PSV al maanden 'onverslaanbaar' in de Eredivisie

Speelronde: 19
Aftrap: zondag 22 januari, 16.45 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Nummer drie PSV versloeg vorige week Excelsior met 2-0, maar zag later ook Feyenoord en Ajax zegevieren. SC Heerenveen klopte ADO Den Haag en consolideerde de vierde plaats.

• Voor de dertigste keer treedt PSV in de Eredivisie op als gastheer van SC Heerenveen. De Eindhovenaren veroverden twintig keer de volle buit, moesten vijfmaal met een gelijkspel genoegen nemen en stapten vier keer als verliezers van het veld.

• PSV is inmiddels al twaalf speelrondes zonder verlies in de Eredivisie. De Eindhovenaren zijn daarmee het langst ongeslagen. De laatste competitienederlaag van PSV dateert van 18 september, toen Feyenoord met 0-1 te sterk bleek. In de reeks van twaalf ongeslagen duels speelde de ploeg van coach Phillip Cocu wel zes keer gelijk.

• Tot nu toe kreeg PSV slechts acht tegentreffers, verreweg het laagste aantal in de Eredivisie. Alleen in het seizoen 2006/07 hadden de Eindhovenaren in dit stadium van het seizoen minder goals geïncasseerd. Destijds stond de teller op zes tegendoelpunten na achttien wedstrijden. Tien jaar geleden scoorde PSV echter veel vaker dan nu. De Eindhovenaren troffen deze jaargang nog maar 27 keer doel, maar vier goals meer dan bijvoorbeeld Excelsior na achttien speelrondes.

Drukte in de doelmond bij de SC Heerenveen - PSV van eerder dit seizoen. Het werd 1-1 in het Abe Lenstra Stadion.
Drukte in de doelmond bij de SC Heerenveen - PSV van eerder dit seizoen. Het werd 1-1 in het Abe Lenstra Stadion.

• De laatste jaren presteerde SC Heerenveen formidabel tegen PSV. De Friezen pakten in zeven van de laatste acht ontmoetingen minimaal één punt en maakten in eveneens zeven wedstrijden telkens het eerste doelpunt. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie tussen beide clubs in het Abe Lenstra Stadion in een 1-1 gelijkspel.

• Luuk de Jong staat dit Eredivisie-seizoen pas op vier goals. Het bezoek van SC Heerenveen moet hem vertrouwen geven: in het verleden scoorde hij achtmaal tegen de Friezen, waarmee SC Heerenveen samen met AZ zijn favoriete opponent is.

• Reza Ghoochannejhad zorgde dit seizoen al voor negen SC Heerenveen-treffers. Nog één goal, dan heeft de Iraniër het totaal van de clubtopscorer van het afgelopen seizoen, Mitchell te Vrede, geëvenaard.

 Stijn Schaars moet het duel met zijn oude club PSV missen. De regisseur van SC Heerenveen heeft een enkelblessure en is nog weken uit de roulatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.