PSV al dik een jaar niet te kloppen als het de leiding neemt

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Landskampioen PSV neemt het in Kerkrade op tegen Roda JC, dat na veertien duels net zoveel punten had als hekkensluiter Go Ahead Eagles.

PSV al dik een jaar niet te kloppen als het de leiding neemt
Speelronde: 15
Aftrap: zaterdag 3 december, 19.45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Roda JC is inmiddels al zes Eredivisie-duels achtereen ongeslagen, maar in die serie werd wel vijf keer gelijkgespeeld. Veel zoden aan de dijk zet dat niet. Het grillig presterende PSV stond na veertien duels derde, op vier punten van Feyenoord en Ajax.

• Voor de 43ste keer bestrijden Roda JC en PSV elkaar in Kerkrade in het kader van de Eredivisie. Tot 23 keer toe trokken de Eindhovenaren aan het langste eind. Roda JC triomfeerde acht keer en elf keer rolde er een remise uit de bus.

• Eerder deze jaargang stonden beide clubs al tegenover elkaar in de strijd om de KNVB-beker. In de eerste ronde won PSV in eigen huis met liefst 4-0 dankzij doelpunten van Davy Pröpper (twee stuks), Gáston Pereiro en Luciano Narsingh.

• Opmerkelijk is dat voorafgaand aan speelronde veertien slechts twee clubs langer ongeslagen waren dan de zes duels van Roda JC: Ajax (elf) en PSV (acht). Desondanks stond Roda JC in punten gelijk met hekkensluiter Go Ahead Eagles.

Eerder dit seizoen won PSV in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi zeer eenvoudig van Roda JC Kerkrade.
Eerder dit seizoen won PSV in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi zeer eenvoudig van Roda JC Kerkrade.

• In het Parkstad Limburg Stadion vielen deze jaargang slechts elf doelpunten. Daarmee is het onderkomen van Roda JC het 'minst productieve' stadion, een status die na veertien speelrondes werd gedeeld met het Philips Stadion.

• Keeper Benjamin van Leer van Roda JC speelde in de jeugd voor PSV. De doelman hield sinds medio 2015 liefst twaalf keer de nul in de Eredivisie. Alleen Jeroen Zoet, de tegenstander van zaterdagavond, is Van Leer met achttien clean sheets de baas.

• PSV mag dan geen optimale seizoenstart beleven, de equipe van trainer Phillip Cocu is inmiddels al wel liefst twintig uitwedstrijden achtereen ongeslagen in de Eredivisie. Het clubrecord staat op 23 duels op vreemde bodem zonder nederlaag en werd gevestigd in 2005.

• Tevens kan de Champions League-deelnemer uitstekend een voordelige marge vasthouden. De laatste keer dat PSV in de Eredivisie punten verspeelde na het verkrijgen van een voorsprong dateert alweer van 21 november 2015, tegen Willem II (2-2 na een 0-1 voorsprong).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.