PSV aast op Utrecht-icoon De Jong als coach beloftenteam

Reacties

PSV ziet in Jean-Paul de Jong een geschikte kandidaat om Jong PSV onder zijn hoede te nemen. De voormalig middenvelder is momenteel assistent van trainer Erik ten Hag bij FC Utrecht, maar als het aan de Eindhovenaren ligt, volgt hij Pascal Jansen na dit seizoen op als coach van hun beloftenploeg.

PSV aast op Utrecht-icoon De Jong als coach beloftenteam

Jansen neemt na dit seizoen de taken van de vertrekkende hoofd jeugdopleiding Art Langeler op zich, waardoor de positie van Jong PSV-trainer vrijkomt. De Jong komt in aanmerking om de leiding te nemen over de ploeg die uitkomt in de Jupiler League. Eerder werkte hij als hoofdtrainer bij FC Eindhoven ook op dat niveau en het is een publiek geheim dat het icoon van FC Utrecht graag weer op eigen benen staat.

Het contract van De Jong bij FC Utrecht loopt door tot medio 2019, waardoor hij eerder niet inging op een aanbieding van NAC Breda. Die club wilde hem binnenhalen als opvolger van Marinus Dijkhuizen, maar koos na de afketsing voor Stijn Vreven.

De Jong begon zijn trainersloopbaan in de jeugd bij Utrecht, nadat hij eerder veertien jaar in het eerste elftal van de club speelde. In 2013 kreeg hij een kans als hoofdtrainer bij FC Eindhoven, waar hij na zijn tweede seizoen door zijn collega's werd verkozen tot beste trainer in de Jupiler League. Daarna keerde hij terug naar de Domstad om als assistent-trainer onder zijn oude ploeggenoot Ten Hag te werken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.