PSV aast op clubrecord in thuisduel met GA Eagles

• PSV is op eigen veld al 22 competitieduels op rij ongeslagen tegen Go Ahead Eagles (W19, G3). De laatste competitiezege van de Eagles in Eindhoven dateert van 3 november 1968 (0-1).

PSV aast op clubrecord in thuisduel met GA Eagles

De Eindhovenaren slaagden erin de laatste achttien thuiswedstrijden in de Eredivisie telkens minimaal één doelpunt te maken tegen Go Ahead. Als we ook de uitwedstrijden meetellen dan bedraagt die scorereeks van PSV al 32 wedstrijden.

 Als PSV scoort tegen Go Ahead Eagles dan zet het een nieuw clubrecord neer. De Eindhovenaren hebben dan in 32 opeenvolgende competitiewedstrijden een goal gemaakt.

PSV'er Memphis Depay treurt na de 1-0 nederlaag uit tegen FC Utrecht.
PSV'er Memphis Depay treurt na de 1-0 nederlaag uit tegen FC Utrecht.

De laatste keer dat PSV droog bleef staan in de Eredivisie, was in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van 16 september 2012 (1-0 nederlaag).

Het Eredivisierecord staat op naam van Ajax (november 1994-december 1995) en FC Twente (september 2010-november 2011) die 41 Eredivisiewedstrijden op rij minimaal één doelpunt maakten.

 Go Ahead Eagles incasseerde minimaal één doelpunt in de laatste elf gespeelde Eredivisiewedstrijden.

Op 22 maart 1996, uit bij Vitesse (0-3), slaagde de club uit Deventer er voor het laatst in de nul te houden op het hoogste niveau.

 Die zege bij Vitesse was ook de laatste uitoverwinning van de Eagles. De ploeg wacht inmiddels zeven uitbeurten op een zege (G1, V6).

 PSV is vooralsnog de meest efficiënte ploeg in de Eredivisie. De ploeg ondernam 25 doelpogingen en was acht keer trefzeker, een percentage van 32 procent.

  Go Ahead kreeg tot dusver de meeste doelpogingen te verwerken. Het doel van Eloy Room werd tot dusverre 39 keer bestookt.

 Go Ahead Eagles-doelman Eloy Room is met 45 wedstrijden de meest ervaren Eredivisiespeler van de Deventenaren. Twaalf spelers van PSV hebben meer duels gespeeld in de Eredivisie.

 PSV verspeelde in zijn laatste tien thuisduels met de Eagles geen enkel punt.

Op 5 mei 1996 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in de Eredivisie. Dat duel mondde destijds uit in een 3-1 thuiszege voor PSV door goals van Boudewijn Zenden, Phillip Cocu, en Luc Nilis. Toine Rorije was trefzeker voor de Deventenaren.

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's