PSV aan kop na onterechte zege op NEC

Ondanks een mager optreden verdween PSV zonder kleerscheuren uit De Goffert, waar de strijdlust van NEC niet werd beloond (0-2).

Al in de eerste minuten strandde Romano Denneboom oog in oog met Gomes op de PSV-goalie. Niet veel later dook Arouna Koné in een soortgelijke situatie op voor NEC-doelman Gabor Babos, die in tegenstelling tot zijn PSV-collega wel moest capituleren.

En daarmee was de wedstrijd in De Goffert beslist en samengevat. NEC deed zijn stinkende best, maar kreeg PSV niet op de knieën. De Eindhovense formatie maakte na de treffer een ongeïnspireerde indruk. Maar de ploeg van Guus Hiddink had het geluk dat het in NEC een weinig gelukkig team tegenover zich had.

Want NEC probeerde met man en macht de onverdiende nederlaag te voorkomen. Edgar Barreto, die onder andere de paal raakte, Romano Denneboom en Tininho strandden op Gomes. De Braziliaanse PSV-doelman onttrok zich aan de Eindhovense malaise. Eén minuut voor tijd was het helemaal gedaan voor NEC, toen DaMarcus Beasley uit een voorzet van Jason Culina de 0-2 binnenkopte.

PSV mag zich dankzij de overwinning in Nijmegen, en de nederlaag van AZ tegen Feyenoord, alleen koploper in de Eredivisie noemen. NEC lijkt daarentegen het onverwachte vertrek van trainer Cees Lok nog niet te hebben verwerkt.