PSV A1 geeft goede voorbeeld en vernedert Rostov

PSV A1 heeft zich dankzij een monsterzege op de leeftijdsgenoten van FK Rostov als groepshoofd geplaatst voor de knock-outfase van de UEFA Youth League.

De Eindhovenaren waren met liefst 6-0 te sterk voor de Russische bezoekers. Dat had de ploeg vooral te danken aan een bijzonder goede start. Binnen 24 minuten had PSV Onder-19 er al vier treffers in liggen. Leandro Fernandes opende na 32 seconden de score, waarna Sam Lammers (foto) en Lennerd Daneels (twee keer) de marge verder uitbouwden.

De in de rust ingevallen Cody Gakpo zorgde in de minder spectaculaire tweede helft met twee doelpunten voor de 6-0 einduitslag. De A1 van de Eindhovenaren plaatste zich door die ruime zege met overmacht voor de knock-outfase van de Youth League. De equipe van trainer Geert Brusselers verzamelde dertien punten uit zes duels en liet daarmee de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid (elf punten) en Bayern München (tien) in Groep D achter zich. Het doelsaldo van zestien doelpunten voor en slechts twee tegen bevestigt de soevereine status van de Eindhovenaren.

Vorig seizoen werd PSV A1 in de achtste finales na strafschoppen uitgeschakeld door AS Roma.