PSG-trio neemt het op tegen topscorer Lacazette

Reacties

Liefst drie spelers van Paris Saint-Germain strijden om de titel Speler van het Jaar in Frankrijk. Zlatan Ibrahimovic, Javier Pastore en Marco Verratti hebben concurrentie van Alexandre Lacazette.

PSG-trio neemt het op tegen topscorer Lacazette

De 23-jarige spits van Olympique Lyon is er bijna persoonlijk voor verantwoordelijk dat de titelstrijd in Frankrijk nog niet is gestreden. Lacazette (foto) was dit seizoen in de Ligue 1 liefst 27 keer trefzeker in 31 duels. Met nog drie duels voor de boeg heeft zijn club daardoor slechts drie punten achterstand op PSG.

Met wedstrijden tegen Guingamp (thuis), Montpellier (uit) en Reims (thuis) voor de boeg lijkt Paris Saint-Germain echter op weg naar zijn derde landstitel op rij. De afgelopen twee jaar werd Ibrahimovic verkozen tot Speler van het Jaar, maar de rol van de 33-jarige Zweed is dit seizoen minder groot. De spits scoorde tot dusver zeventien keer, terwijl hij de jaargangen hiervoor 30 en 26 keer trefzeker was.

Pastore en Verratti zijn outsiders voor de verkiezing. Beiden kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen, waarin zij definitief hun naam vestigden. Pastore was in de Ligue 1 goed voor dertien assists en vijf doelpunten, terwijl Verratti zeven doelpunten voorbereidde en zelf twee keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.