PSG-talent teruggezet naar Zwolse beloften

Reacties

Gustavo Hebling (20) is teruggezet naar de beloftenploeg van PEC. De twintigjarige middenvelder verbleef een maand lang in zijn vaderland Brazilië, op zoek naar een nieuwe werkgever. Omdat die zoektocht op niets uitliep, is hij inmiddels terug in Zwolle.

PSG-talent teruggezet naar Zwolse beloften

Een goed huwelijk lijkt daarmee uitgesloten. De Braziliaan tekende in 2015 een vijfjarig contract bij Paris Saint-Germain. Vervolgens werd hij direct voor twee seizoenen verhuurd aan PEC Zwolle.

Wat leek op een gouden greep, pakte volkomen verkeerd uit. Trainer Ron Jans gebruikte het talent dit seizoen pas drie keer, zijn laatste competitieminuten dateren van 18 september 2016. Hebling was teleurgesteld en vroeg de Zwollenaren of hij in eigen land mocht uitkijken naar een nieuwe club. Dat mislukte.

'Hij is uiteindelijk een maand weggeweest', laat technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met VI weten. 'Hij heeft in Brazilië geen club kunnen vinden. Begin deze week heeft hij zich gemeld bij de beloften. Daarvandaan moet hij maar bewijzen dat hij een plek verdient in de eerste selectie.'

Hebling heeft in Zwolle weinig uitzicht op speelminuten. Een terugkeer naar PSG is echter geen optie. 'Dat gaat niet. We hebben een overeenkomst tot 30 juni 2017', weet Nijkamp. 'Bovendien beschikt hij niet over het juiste paspoort om nu in Frankrijk te kunnen spelen. Gustavo zal zich echt in Zwolle moeten laten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.