PSG-back Aurier krijgt twee maanden cel

Reacties

Serge Aurier heeft een celstraf van twee maanden gekregen vanwege geweld tegen een politieman. De verdediger van Paris Saint-Germain gaat in beroep en hoeft daarom nog niet de cel in.

PSG-back Aurier krijgt twee maanden cel

Aurier heeft zich volgens de Franse rechter in mei schuldig gemaakt aan gewelddadige handelingen jegens een politieman. Volgens de 23-jarige Ivoriaan reageerde hij alleen op het in zijn ogen brute handelen van de politie.

Paris Saint-Germain laat weten dat het kennis heeft genomen van de rechterlijke uitspraak. Omdat het in beroep gaan tegen de uitspraak betekent dat Aurier weer onschuldig is tot het tegendeel is bewezen, verandert het niets aan de inzetbaarheid van de back. PSG wil wel benadrukken dat Aurier zich zeer professioneel heeft opgesteld sinds de eerste training van 4 juli.

In juni deed Aurier op de Franse televisie zijn verhaal over het incident. 'De politie stapte uit de auto, beledigde mij en behandelde mij bruut. Mijn lip was stuk. Maar het ergste is dat de agent heeft gezegd dat ik hem met een elleboog op zijn borst heb geraakt. Maar als ik hem had willen raken, dan had ik hem wel in zijn gezicht geslagen.'

Aurier heeft vaker voor ophef gezorgd. De verdediger raakte vorig seizoen in opspraak door twijfelachtige opmerkingen over toenmalig PSG-trainer Laurent Blanc en enkele medespelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.