PSG zegeviert in topper ondanks rode kaart Van der Wiel

Hoewel Gregory van der Wiel na amper een half uur een rode kaart kreeg, heeft Paris Saint-Germain de Franse topper tegen Girondins Bordeaux tot een goed einde gebracht: 3-0. Lucas Moura groeide bij afwezigheid van Edinson Cavani en Zlatan Ibrahimovic uit tot de belangrijkste speler aan de kant van PSG.

Aanvankelijk leek het duel tussen de nummer twee en drie van Frankrijk in het voordeel van de bezoekers uit te pakken. Niet alleen had PSG moeite het gemis van de geschorste Cavani en de geblesseerde Ibrahimovic op te vangen, ook kwam het na 28 minuten in de problemen toen Van der Wiel voor een te laat ingezette tackle op Wahbi Khazri moest vertrekken.

Blanc zag zich genoodzaakt in te grijpen en haalde centrumspits Jean-Christophe Bahebeck naar de kant om met Serge Aurier de rechtsbackpositie bezet te houden. Het duel in Parijs nam al gauw een nieuwe wending, toen ook Bordeaux-verdediger André Poko werd weggestuurd met een rode kaart. Uit een door Aurier ingeleide aanval stelde PSG tien minuten later definitief orde op zaken.

De vreugde bij de spelers van Paris Saint-Germain is groot nadat Lucas Moura heeft gescoord uit een strafschop.

Na een voorzet van de Ivoriaanse concurrent van Van der Wiel bracht Cedric Yambéré Verratti naar de grond. Lucas nam de honneurs vanaf de stip bij afwezigheid van de twee aanvalsleiders waar en benutte vijf minuten na rust ook de tweede penalty, waarmee hij zijn seizoensproductie naar vijf treffers tilde. Bovendien zorgde hij ervoor dat PSG voor het eerst dit seizoen twee zeges op rij boekte in de Ligue 1.

Behoudens de penalty's van Lucas en de rake volley van Ezequiel Lavezzi in de 81ste minuut (3-0), had PSG opnieuw grote moeite met scoren. Zo miste Verratti in de eerste helft op twee meter van het doel. Doordat die misser verder geen gevolgen had, heeft PSG de tweede plaats met 21 punten iets steviger in handen. Koploper Olympique Marseille kan zondag de voorsprong wel weer vergroten tot zeven punten.