PSG wil negatief unicum sinds entree Qatari voorkomen: 'Lot in eigen hand'

Reacties

Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique hoopt vanavond op bezoek bij Borussia Dortmund een vroege uitschakeling in de Champions League te voorkomen. Bij een overwinning gaat de koploper in de Ligue 1 sowieso door in het miljardenbal.

PSG wil negatief unicum sinds entree Qatari voorkomen: 'Lot in eigen hand'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 1
PSG
PSG

'Stop ou encore?', kopt L'Équipe woensdagochtend. Oftewel, eindigt het Champions League-avontuur voor PSG vanavond of komt er een vervolg in het nieuwe kalenderjaar? De sportkrant stelt dat de Parijzenaars tegen Dortmund, dat eerder in Parijs met 2-0 aan de kant werd gezet, een 'scénario catastrophe' moeten voorkomen.

Sinds PSG in 2011 werd overgenomen door Qatari en de club in het seizoen 2012/13 na zes jaar weer terugkeerde in de Champions League deed PSG in twaalf opeenvolgende edities van het toernooi mee. Telkens werd overwinterd en in het seizoen 2019/20 werd de finale bereikt. Daarin bleek Bayern München te sterk. 'PSG staat nu op de rand van de afgrond. Dit is een nieuw hoofdstuk in de tumultueuze historie van de club', schrijft L'Équipe.

Dagblad Le Figaro voorspelt een zware avond voor PSG in het Signal Iduna Park: 'PSG staat aan de voet van de muur, de gele.' De krant verwijst daarmee naar Die Gelbe Wand, de enorme staantribune met zo'n dertigduizend supporters van Dortmund. De Duitsers gaan na vijf wedstrijden aan kop in Groep F, waarin Newcastle United of AC Milan (allebei vijf punten) nog tweede kan worden. 

Geen Dembélé
PSG-coach Luis Enrique heeft vertrouwen in het halen van de achtste finales. 'We treffen een heel sterke tegenstander, maar we gaan voor de overwinning en daarmee de eerste plek in de groep. We moeten ons aan ons strijdplan vasthouden. In alle groepsduels tot nu toe hebben we gescoord. We hebben ons lot in eigen hand', aldus de Spanjaard, die in de Ligue 1 acht duels op rij heeft gewonnen met zijn ploeg, op een persconferentie.

Ousmane Dembélé kan vanavond niet in actie komen voor PSG tegen zijn ex-werkgever Dortmund. In het afgelopen competitieduel met FC Nantes was de Fransman nog invaller. Kylian Mbappé werd toen in de aanval geflankeerd door Kang-In Lee en Bradley Barcola. 'Ik was heel tevreden met hoe die jongens tegen Nantes hebben gespeeld. Met een selectie als die van ons is er altijd wel een geschikte kandidaat om een afwezige te vervangen. Je zult mij nooit horen klagen over de spelers die afwezig zijn', zei Luis Enrique.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.