PSG verrast RC Lens, pijnlijke blunder Barthez

Zonder zelf te spelen deed Olympique Lyon, dat zaterdag tegen Bordeaux de finale van Coupe de la Ligue verloor, goede zaken. Nummer twee RC Lens snoepte niets af van de achterstand.

RC Lens-Paris Saint-Germain 1-2Lens slaagde er niet in het thuisduel met PSG in een overwinning om te zetten. Sterker nog, de ploeg van trainer Francis Gillot beet in het stof. Halverwege de tweede helft mocht Sylvain Armand zich laten kronen tot matchwinnaar. Voor Paris Saint-Germain was het een broodnodige overwinning. De Parijse trots had bij een slechter resultaat de rode lantaarn in de maag gesplitst gekregen.

Lille-Valenciennes 0-2Valenciennes kreeg weer wat lucht in de strijd tegen degradatie. Met Patrick Paauwe in de basis werd het hoger aangeslagen Lille in eigen huis op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Geoffrey Doumeng en Eric Hassli waren in het laatste kwartier productief.

Toulouse-Saint-Etienne 1-0Johan Elmander was er verantwoordelijk voor dat Toulouse opklom naar de gedeelde derde plaats. De oud-Feyenoorder was voor het eerst dit seizoen met het hoofd trefzeker. Zijn doelpunt was genoeg om Saint-Etienne met lege handen naar huis te sturen.

FC Nantes-Sedan 0-1Sedan kan weer hoop koesteren dat het ook volgend seizoen nog in Ligue 1 speelt. De belangrijke zege in de strijd tegen degradatie op FC Nantes was mede te danken aan een blunder van keeper Fabien Barthez. De Franse oud-international flaterde bij een inzet van David Ducourtioux en bewees FC Nantes zo een bijzonder slechte dienst. Enkele minuten na zijn fatale fout werd Barthez naar de kant gehaald. Volgens de officiële verklaring was een knieblessure de reden voor de wissel.

Bekijk hier al onze video's