PSG-talenten en Di María imponeren bij superdebuut Tuchel

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de eerste prijs van het seizoen binnengesleept. Bij het officiële debuut van trainer Thomas Tuchel in de strijd om Franse Super Cup werd AS Monaco eenvoudig opzijgezet met 4-0.

Tuchel liet vaste krachten als Neymar, die nog niet zolang terug zijn van vakantie, op de bank starten. Daardoor was in het elftal naast aanwinst Gianluigi Buffon (40) ook ruimte voor veel jong talent, evenals bij Monaco. Vooral de Parijse beloften maakten een uitstekende indruk, maar het was Ángel Di María die de score opende.

De Argentijn kreeg na een kwartier al een grote kans en in de 32ste minuut schilderde hij een vrije trap heerlijk in de haak: 1-0. Een minuut later leek Monaco al op weg naar de gelijkmaker, maar een geweldige tackle van jongeling Colin Dagba voorkwam dat Rony Lopes kon binnentikken.

Hoewel Monaco zo nu en dan gevaarlijk werd, hield PSG behoorlijk de controle. Vlak voor rust sneed de ploeg van Tuchel na een lange fase van balbezit door de linies van Monaco heen en tikte de twintigjarige linksbuiten Christopher Nkunku, die in de voorbereiding al een goede indruk maakte, de voorzet van de negentienjarige Stanley N'Soki binnen.

In het Chinese Shenzhen (de strijd om de Franse Super Cup wordt sinds 2009 in het buitenland gespeeld) bracht de tweede helft wat minder spektakel. PSG bleef redelijk makkelijk overeind en breidde in minuut 67 na een vloeiende aanval via de achttienjarige Timothy Weah, de zoon van George Weah, de score uit. Drie minuten later was Nkunku dicht bij zijn tweede treffer met een schot op de lat.

Als extra surprise voor het Aziatische publiek stuurde Tuchel een kwartier voor tijd Neymar het veld in. In de blessuretijd nam Di María het slotakkoord voor zijn rekening door de 4-0 binnen te prikken uit een dodelijke counter. Het is de achtste keer dat Paris Saint-Germain de Franse Super Cup pakt.