PSG strikt doelman Coupet en spits Erdinç

Paris Saint-Germain versterkt zich met een doelman en spits. Grégory Coupet maakt de overstap van Atlético Madrid, Mevlüt Erdinç (foto) verlaat FC Sochaux voor de club uit Parijs.

PSG strikt doelman Coupet en spits Erdinç

Keeper Coupet is de opvolger van Mickäel Landreau, die weg wil bij PSG en binnenkort zijn handtekening zal zetten bij Lille. Coupet was op zijn beurt weinig gelukkig bij Atlético, waar hij tweede keus was achter Leo Franco. De 36-jarige Franse doelman kwam slechts zes competitieduels in actie. Vorige zomer had de 34-voudig international nog de overstap gemaakt van Olympique Lyon naar Madrid.

'Het is rond, voor twee jaar', maakte Coupet maandag zelf het nieuws bekend bij het verlaten van het Parc des Princes, waar hij onderhandeld had met PSG. 'Wat een geluk. Ik heb mijn contract getekend middenin de felle zon, ik hoop dat dat een goed voorteken is. Paris is een grote club in Frankrijk, een plek waar iedereen ooit wil spelen. Tegenstanders komen altijd honderd procent gemotiveerd naar het Parc, ik zal dus niet anders dan wedstrijden op hoog niveau gaan spelen.'

Sochaux maakte bekend dat Erdinç maandagavond tekent bij PSG. De 22-jarige spits speelde de laatste vier seizoenen voor Sochaux. Tijdens de laatste twee seizoenen maakte de Turkse international telkens elf doelpunten in de competitie. Naar verluidt betaalt PSG negen miljoen euro voor Erdinç.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen