PSG op tweede plaats na zege bij Bordeaux

Paris Saint-Germain nam de tweede plaats over van Girondins Bordeaux na een 2-0 zege in de rechtstreekse ontmoeting.

Op bezoek in Bordeaux oogde PSG heel degelijk. De Parijse club speelde geduldig en zocht zijn momenten uit. De thuisploeg had het daar maar moeilijk mee en kwam er niet aan te pas.

In de 36ste minuut kopte Mario Yepes PSG op voorsprong. En vlak na rust zorgde Pedro Pauleta voor de 2-0. Vikash Dhorasoo bezorgde hem via een fraaie solo de bal, waarna de Portugese goalgetter zijn plek uitzocht en vanaf zestien meter doelman Ulrich Ramé klopte.

Het was voor het eerst sinds 1988 dat de club uit Parijs won bij Girondins. Bonaventure Kalou viel pas in de laatste vijf minuten in. PSG mag dan tweede zijn, de achterstand op koploper Olympique Lyon bedraagt al twaalf punten.