PSG ontsnapt dankzij Matuidi en recordtreffer Cavani

Paris Saint-Germain is op bezoek bij laagvlieger Metz dinsdagavond ternauwernood ontsnapt aan peperduur puntenverlies. Dankzij wederom een treffer van Edinson Cavani werd de nummer vijftien van de Ligue 1 met 2-3 verslagen.

Waar titelconcurrent AS Monaco woensdagavond in actie komt in de kwartfinale van de Champions League tegen Borussia Dortmund, stond voor PSG dinsdag een competitiewedstrijd op het programma. Nog voor rust leek het duel al beslist, met dank aan ex-Ajacied Maxwell.

In de 33ste minuut legde de Braziliaan de bal panklaar op het hoofd van Cavani, die van dichtbij kon inkoppen. De Uruguayaan tekende daarmee alweer voor zijn dertigste competitietreffer. Nooit eerder scoorde hij zo vaak in competitieverband, zijn persoonlijke record stond tot nu toe op 29 doelpunten in zijn laatste seizoen bij Napoli (2012/13).

Drie minuten later kon Maxwell, die dit seizoen voornamelijk bankzitter is ten faveure van de elf jaar jongere Layvin Kurzawa, weer een assist bijschrijven. Ditmaal was Blaise Matuidi de ontvanger van een slimme steekpass. De Fransman schoot vervolgens raak in de korte hoek. Ruim tien minuten voor tijd bracht Yann Jouffre de spanning terug namens de thuisploeg. Cheick Diabaté liet de Parijzenaren vervolgens écht schrikken door in de 88ste minuut de 2-2 te maken.

Matuidi manifesteerde zich in de extra tijd echter als grote redder van PSG door alsnog de winnnende treffer te maken: 2-3. Door de zege op Metz komt PSG qua puntenaantal op gelijke hoogte met Monaco. De Monegasken hebben wel nog een duel tegoed en een veel beter doelsaldo.