PSG ontsnapt aan bekerblamage tegen tweedeklasser

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond met de hakken over de sloot geplaatst voor de kwartfinale van het Franse bekertoernooi. De bekerhouder rekende op een moeilijk bespeelbaar veld pas laat af met Niort, de nummer twaalf van de Ligue 2: 0-2.

PSG ontsnapt aan bekerblamage tegen tweedeklasser

PSG won zondag nog met groot machtsvertoon van Olympique Marseille (1-5), maar had woensdag op bezoek bij Niort een stuk meer moeite het surplus aan kwaliteit in de score uit te drukken. Zonder clubtopscorer Edinson Cavani en enkele andere vaste krachten hikte de ploeg van trainer Unai Emery lang tegen de openingstreffer aan.

De doorbraak kwam in de 78ste minuut. Het was niet de na een uur in het veld gekomen Cavani maar Javier Pastore die verlossing bracht. Voor de Argentijnse spelmaker, die zondag nog een fraaie assist verzorgde in Marseille (foto), was het zijn eerste treffer sinds hij een hele rits blessures achter zich heeft gelaten.

Het was genoeg voor een plek in de volgende ronde, omdat doelman Alphonse Aréola vlak voor tijd een verlenging voorkwam met een prima redding. In de extra tijd maakte Cavani aan alle onzekerheid een einde met zijn 36ste goal van het seizoen (in 35 duels). PSG blijft zo in de race om de Coupe de France voor het derde jaar op rij te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.