PSG mag door late gelijkmaker nog hopen tegen Barça

Salvatore Sirigu mag opgelucht adem halen. De doelman van Paris Saint Germain schonk Barcelona met een domme overtreding vlak voor tijd een strafschop, maar door een blunder van zijn collega aan de andere kant eindigde het Champions League-treffen in Parijs in een gelijkspel: 2-2.

Ook de op de bank teruggekeerde Tito Vilanova kon niet voorkomen dat de thuisploeg furieus van start ging in het eigen Parc des Princes. Ezequiel Lavezzi kapte na een vijftal minuten Gerard Piqué kinderlijk eenvoudig uit, maar zag zijn wippertje tegen de paal uiteen spatten. Lavezzi bleef een stoorzender en ook Javier Pastore en Zlatan Ibrahimovic zorgden meermaals voor gevaar.

Tot aan de 38ste minuut had alleen Andrés Iniesta met een schot net naast de kruising de Parijse defensie zenuwen bezorgd. Toen was het namelijk de beurt aan Lionel Messi, die op weergaloze wijze werd bediend door Dani Alves. De pass met buitenkant voet gaat de boeken in als de assist op de Argentijn, die de bal vanaf links in de lange hoek schoot: 0-1 (foto onder). In de tweede helft moest Barça wel verder zonder Messi, die met zijn doelpunt op gelijke hoogte met Champions League-topschutters Cristiano Ronaldo en Burak Yilmaz kwam. Cesc Fabregas loste de aan een hamstring geblesseerde Messi af.

De tweede helft leek het vuur uit de schoenen van de Parijzenaars verdwenen. Maxwell zette Victor Valdes aan het werk met een schuiver, maar grote kansen bleven uit. Tot de 79ste minuut, toen Ibrahimovic - in buitenspelpositie - attent reageerde op een van de paal terugkomende kopbal van Thiago Silva: 1-1.

Salvatore Sirigu leek het feestje van PSG nog voor het einde van de officiële speeltijd definitief te bederven. De doelman bracht met een uitgestoken arm Alexis Sanchez naar de grond, waarna het buitenkansje vanaf elf meter besteed was aan de van een hamstringblessure teruggekeerde Xavi. Blaise Matuidi bracht in blessuretijd alsnog de gelijkmaker op het bord. Een ogenschijnlijk houdbaar afstandsschot liet Valdes via zijn rechterhand in het doel belanden. De bal werd echter van richting veranderd.

Het gelijkspel belooft een spannende ontmoeting in Camp Nou. Op 10 april bepalen Barcelona en PSG wie van de twee de halve finales bereikt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.