PSG lost Zenit af, huilen met de pet op in Mariupol

Reacties

Nu de interlandperiode is afgelopen staat de hervatting van het competitievoetbal voor de deur. Hoewel er in alle grote competities al meer dan tien speelronden zijn afgewerkt, zijn er toch nog steeds vijf clubs ongeslagen. Drie ploegen hopen dit weekend eindelijk hun eerste zege te boeken.

PSG lost Zenit af, huilen met de pet op in Mariupol

Zenit Sint-Petersburg was lange tijd de club met de langste ongeslagen reeks dit seizoen, maar raakte die in de laatste speelronde voor de interlands kwijt door een 1-3 nederlaag tegen Terek Grozny.

Paris Saint-Germain neemt het stokje van Zenit over. De Franse kampioen is deze jaargang al dertien duels ongeslagen, al moet daarbij aangetekend worden dat PSG bijna de helft (zes) van die wedstrijden gelijkspeelde. Daardoor is niet PSG (27 punten), maar Olympique Marseille (28 punten) koploper in Frankrijk.

Chelsea speelde twee duels minder dan PSG, maar behaalde twee punten meer. De ongeslagen Londenaren (W9 G2) staan met vlag en wimpel bovenaan in Engeland, met vier punten meer dan Southampton. In Duitsland is lijstaanvoerder Bayern München (W8 G3) als enige zonder verlies. Borussia Mönchengladbach hield het negen speelronden vol, maar ging voor de interlands onderuit (1-0) tegen Borussia Dortmund. Oekraïne telt nog één ongeslagen club, namelijk het Dinamo Kiev (W8 G3) van Jeremain Lens, dat dan ook bovenaan staat. FC Porto (W6 G4) is in de competitie ook nog ongeschonden. Porto staat echter niet eerste en ook niet tweede in Portugal. Benfica en Vitoria de Guimarães vergaarden namelijk meer punten dan de club van Bruno Martins Indi.

Slechtste club
Er zijn in Europa drie clubs die helemaal nog geen competitiewedstrijd wonnen. Het Oekraïnse Illichivets Mariupol (G3 V8) is de slechtste club van Europa, maar door de puntenstraf voor hekkensluiter Karpaty Lviv (dat al wel won) staat Illichivets niet eens onderaan. Ook de Portugese hekkensluiter Gil Vicente (G3 V7) liet zijn fans nog geen enkele keer feestvieren, evenals de nummer laatst van de Spaanse competitie Córdoba. Die club bezit zes punten na zes remises en vijf nederlagen.

Meegerekend zijn de competities van de landen die de eerste negen posities bezetten op de UEFA Coëfficiëntenlijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.