PSG kan koppositie grijpen na misstap Lyon

Olympique Lyon heeft na rust de overwinning weggegeven op bezoek bij Lille (2-1). Daardoor kan Paris Saint-Germain zondag aan kop komen van de Ligue 1.

Na drie gelijke spelen op rij won Lyon vorige week weer eens, maar de 1-0 zege op Nantes werd geen goed vervolg gegeven in Noord-Frankrijk. Al kwam de koploper wel in de derde minuut op voorsprong via Corentin Tolisso, die binnenschoot op aangeven van Nabil Fekir.

In de tweede helft ging het echter binnen een kwartier helemaal mis. Na een heel fraaie aanval zorgde Idrissa Gueye in de 56ste minuut voor de gelijkmaker en vier minuten later schoot de van Manchester City gehuurde Marcos Lopes van buiten het strafschopgebied 2-1 binnen.

Dat bleek ook de eindstand Stade Pierre-Mauroy, waardoor Olympique Lyon na 27 wedstrijden 54 punten heeft. Paris Saint-Germain bezit twee punten minder en kan bij een overwinning zondag op bezoek bij AS Monaco de eerste plaats overnemen. Lille stijgt naar de achtste plaats.