PSG is te sterk voor de club van Bruins, hattrick Ibrahimovic

Paris Saint-Germain won in de Franse Ligue 1 met 3-1 van Nice dankzij een hattrick van Zlatan Ibrahimovic. Door de overwinning profiteert de koploper volop van het puntenverlies dat AS Monaco (1-1 tegen Evian) vrijdagavond leed.

Gregory van der Wiel was basisspeler bij PSG en toonde vlak voor rust weer eens zijn belang voor de Franse kampioen. De ex-Ajacied zette vanaf rechts prima voor op Ibrahimovic, die de bal van dichtbij in het doel werkte.

PSG speelde tegen het als elfde geklasseerde Nice geen grootse wedstrijd, maar in de 57ste minuut nam de Parijse formatie een voorsprong op de zege. Ibrahimovic zette een strafschop om in een doelpunt. Het leek nog spannend te worden, want twintig minuten voor tijd tekende Nemanja Pejcinovic voor de 2-1.

De gastheren namen echter gelijk weer afstand van Nice, want vijf minuten na de aansluitingstreffer bracht Ibrahimovic de 3-1 op zijn naam. Het was het achtste competitiedoelpunt van de Zweed, die daardoor topscorer en ploeggenoot Edinson Cavani (negen) nadert.

Door de driepunter slaat PSG een gat van vijf punten met achtervolgers Monaco en Lille, waarbij aangetekend moet worden dat laatstgenoemde club één duel minder speelde. Nice, waar Luigi Bruins een kwartier voor tijd mocht invallen, staat elfde.