PSG houdt stug Saint-Étienne achter zich dankzij Zlatan

Reacties

Paris Saint-Germain heeft de achterstand op koploper Olympique Lyon weer teruggebracht tot vier punten. Op bezoek bij het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel was een rake strafschop van Zlatan Ibrahimovic voldoende voor de vierde overwinning op rij : 0-1.

PSG houdt stug Saint-Étienne achter zich dankzij Zlatan

Tegen de defensief ijzersterke ploeg van Van Wolfswinkel – met veertien tegengoals de beste defensie van de Franse Ligue 1 – creëerde PSG weliswaar weinig kansen, maar vond het na een uur toch een gaatje in de hechte verdediging van de thuisploeg. Ibrahimovic passeerde de uitstekend keepende Stéphane Ruffier vanaf elf meter na een overtreding van Jérémy Clément (ex-PSG).

In het directe gevecht om de derde plaats konden Saint-Étienne en Van Wolfswinkel ook daarna weinig klaarspelen tegen PSG. De regerend kampioen bleef domineren zonder nog veelvuldig gevaarlijk te worden. Het betekende wel dat de mannen van Laurent Blanc de competitiezege op Evian TG (4-2) en de bekeroverwinningen op datzelfde Saint-Étienne (0-1) en Girondins Bordeaux (2-1) een goed vervolg gaven.

PSG verkleinde het gat met nummer één Olympique Lyon daardoor weer tot vier punten. De koploper won eerder deze zondag met 2-0 van FC Metz, waardoor het verschil met Olympique Marseille met drie punten groeide. Marseille verloor vrijdag op bezoek bij Olympique Nice (1-2) en ziet PSG daardoor op gelijke hoogte komen. Over twee weken ontvangt Lyon PSG in het Stade de Gerland. Saint-Étienne blijft vierde met vier punten minder dan Marseille en PSG.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.