PSG geeft zege in topper op valreep uit handen

AS Monaco heeft dankzij een late treffer een punt overgehouden aan de Franse topper tegen Paris Saint-Germain. In Parc des Princes werd het 1-1.

AS Monaco was in de aanloop naar de topper met 64 treffers een van de meest productieve clubs in Europa. De Monegasken konden zondag die status tegen Paris Saint-Germain lange tijd niet waarmaken. Pas in de blessuretijd kwam de ploeg van trainer Leonardo Jardim tot scoren.

Bernardo Silva was de gevierde man aan de kant van AS Monaco. De nummer tien passeerde met een schot van afstand doelman Alphonse Aréola, die in de 54ste minuut de geblesseerde Kevin Trapp had vervangen.

De Portugees ontnam met zijn late goal Edinson Cavani de rol van matchwinner. De Uruguayaanse spits had namelijk in de 81ste minuut uit een strafschop PSG op het spoor gezet van een overwinning. De penalty was toegekend na een overtreding van Djibril Sidibé op Julian Draxler.

Dankzij het gelijkspel heroverde AS Monaco de koppositie, die eerder op de dag in handen was gekomen van Olympique Nice. Op basis van een beter doelsaldo beginnen de Monegasken de 23ste speelronde als koploper. PSG staat derde met drie punten achterstand.