PSG doet Barcelona ook zonder Ibrahimovic pijn

Barcelona heeft in een heerlijke wedstrijd in Parc des Princes een eerste tik om de oren gekregen. Zonder Zlatan Ibrahimovic greep Paris Saint-Germain de punten (3-2).

Marc-André ter Stegen zal zich ongetwijfeld een beter volgend hoofdstuk bij Barcelona hebben gewenst. De Duitse doelman kreeg in Parc des Princes weer de kans als vervanger van Claudio Bravo, die alle zes competitieduels van dit seizoen met succes het Catalaanse doel had verdedigd - en geen treffer hoefde te incasseren - maar in de Champions League plaats moest maken voor Ter Stegen.

In de tiende minuut kwam er een einde aan de perfecte defensie van Barcelona, toen Ter Stegen geen antwoord had op een inzet van David Luiz. De verdediger van PSG kon de bal aannemen in het vijandelijke strafschopgebied en kreeg ook genoeg ruimte om vervolgens te scoren.

Halverwege de eerste helft mocht Ter Stegen zich de tweede Parijse treffer aanrekenen. De Duitser verkeek zich op een corner van Thiago Motta, waardoor Marco Verratti bij de tweede paal raak kon koppen.

Daarmee had PSG een antwoord op de even snelle als fraaie respons van Barcelona op de 1-0. Want die stand stond koud een minuut op het scorebord, toen een strakke combinatie tussen Andres Iniesta en Lionel Messi door de laatste werd afgerond.

Veerkracht
Dat Barcelona over veerkracht beschikt bleek ook nadat Blaise Matuidi de thuisploeg op 3-1 had gebracht op aangeven van Gregory van der Wiel. Twee minuten na de derde Parijse goal tekende Neymar voor de aansluitingstreffer.

Verder dan dit doelpunt kwam Barcelona echter niet, waardoor de misser van Ter Stegen bij de 2-0 van Verratti cruciaal was voor het resultaat. De Catalanen moeten hun leidende positie in Groep F afstaan aan Paris Saint-Germain, maar blijven Ajax en APOEL Nicosia nog wel voor na hun gelijkspel op Cyprus.