PSG blijft op titelkoers door zege bij Nantes

Paris Saint-Germain heeft de koppositie in Frankrijk opnieuw alleen in handen na een overtuigende zege op Nantes. In Stade la Beaujoire was de Franse topclub een maatje te groot: 0-2.

Al na drie minuten was de spanning in Nantes verdwenen. Edinson Cavani was Oranje-international en ploeggenoot Gregory van der Wiel net te snel af en schoot de bal achter doelman Rémy Riou, alweer de dertiende competitietreffer van de Uruguayaanse aanvaller.

Blaise Matuidi maakte na ruim een half uur aan alle onzekerheid een einde. Op aangeven van Zlatan Ibrahimovic, die terugkeerde van zijn schorsing, schoot de Franse middenvelder de bal onberispelijk achter doelman Riou. Dat was direct het laatste wapenfeit. PSG nam na de rust gas terug zonder ook maar één moment in de problemen te komen.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft PSG drie punten voorsprong op nummer twee Olympique Lyon. De Franse topclub treft in de komende weken Guingamp, Montpellier en Stade Reims. Bovendien kan trainer Laurent Blanc in de beslissende fase weer beschikken over zijn sterspeler Ibrahimovic. In navolging van het seizoen 2012/13 en 2013/14 komt de titel - de vijfde in de clubhistorie - steeds dichterbij. Nantes is na 35 speelronden terug te vinden op plek elf.

AS Monaco - Toulouse 4-1
Nummer drie AS Monaco beleefde een eenvoudige avond in de Mondaine badplaats. In eigen huis werd Toulouse met ruime cijfers opzij gezet dankzij treffers van Bernardo Silva, Antony Martial, João Moutinho en Valére Germain. Namens de bezoekers deed Martin Braithwaite nog iets terug. Monaco, waar Nabil Dirar tien minuten voor tijd een rode kaart kreeg, bezet de derde plaats in de Franse competitie met negen punten achterstand op koploper PSG.