PSG bindt prijzenpakker Blanc tot 2018

Reacties

Laurent Blanc heeft zijn contract bij Paris Saint-Germain tot 2018 verlengd. De oefenmeester had in Parijs nog een verbintenis tot het einde van dit seizoen.

PSG bindt prijzenpakker Blanc tot 2018

'Het is voor mij een enorm plezier dat ik nog langer trainer van deze club mag blijven', reageert de ex-verdediger op zijn nieuwe contract. 'Ik dank de club voor het vertrouwen. Sinds mijn eerste dagen als trainer van PSG heb ik enorme stappen gezet, terwijl de club zich ook flink ontwikkeld heeft.'

Blanc is sinds medio 2013 trainer van PSG en werd sindsdien twee keer op rij kampioen met de club. Ook won hij twee keer de Coupe de la Ligue en een keer de Coupe de France. Bovendien haalde hij drie keer de Super Cup in huis. Blanc heeft in de Franse hoofdstad onder meer Nederlander Gregory van der Wiel onder zijn hoede.

Dit seizoen is PSG sterker dan ooit. De club heeft een voorsprong van 24 punten op nummer twee AS Monaco en kan de eerste ongeslagen kampioen in de historie van de Ligue 1 worden. Bovendien plaatste PSG zich al voor de finale van het toernooi om de Coupe de la Ligue en is het nog actief in de Champions League en het Coupe de France-toernooi.

Met zijn nieuwe contract krijgt Blanc de beloning voor die prestaties. De vijftigjarige coach was eerder bondscoach van Frankrijk en trainer van Girondins Bordeaux.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.