PSG bijt zich in eenzijdige topper stuk op Marseille

Reacties

Paris Saint-Germain heeft wederom schade opgelopen in de titelstrijd in de Ligue 1. Olympique Marseille hield in Le Classique knap stand: 0-0.

PSG bijt zich in eenzijdige topper stuk op Marseille

In het eigen Parc des Princes grossierde PSG in balbezit en maakte het ook als enige aanspraak op de overwinning. Sterker nog, Marseille liet in de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Rudi García geen doelpoging noteren in de Franse hoofdstad. Met name Edinson Cavani mocht het zich aantrekken dat er zondagavond niet gescoord werd.

De Uruguayaanse aanvalsleider van PSG werd meermaals uitstekend in stelling gebracht door zijn ploeggenoten. De grootste kans volgde na een uitstekende actie van Blaise Matuidi. De middenvelder gaf vanaf de linkerkant van het strafschopgebied perfect voor richting Cavani. Doelman Yohann Pele was al geslagen, maar El Matador werkte de bal naast vanaf zo'n vier meter naast het lege doel. Het was het verhaal van de wedstrijd verpakt in één kans.

Keer op keer ontbrak het aan goed afwerken of stond een Marseille-verdediger in de weg. Als invaller had Karim Rekik in de extra tijd ook nog een aandeel in het gelijkspel van zijn ploeg door een uiterste poging van Matuidi te blokken. Marseille hield stand en staat elfde in de Franse competitie. Regerend landskampioen PSG moet het voorlopig met de derde plek doen en moet een achterstand van zes punten op koploper Olympique Nice zien goed te maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.