PSG bekert verder ondanks afwezigheid Zlatan

Zonder Zlatan Ibrahimovic en met invaller Gregory van der Wiel heeft Paris Saint-Germain zich geplaatst voor de volgende ronde in het toernooi om de Coupe de France. In Parijs werd Girondins Bordeaux met 2-1 verslagen.

Behalve Ibrahimovic en Van der Wiel kregen ook Maxwell, Marco Verratti, Thiago Motta en doelman Salvatore Sirigu rust van trainer Laurent Blanc tegen de nummer zeven van Frankrijk.

Maar ook de elf spelers die Blanc woensdagavond het veld instuurde, deden wat er van ze verwacht mag worden: winnen. Bij afwezigheid van Ibrahimovic mocht Edinson Cavani (foto) starten in de punt van de aanval. Met succes. Binnen een kwartier knikte de Uruguayaan raak: 1-0.

Na een half uur was het weer raak, met opnieuw een hoofdrol voor Cavani. De spits bediende Ezequiel Lavezzi op maat, maar de Argentijn stuitte op doelman Cédric Carrasso. In de rebound werd alsnog gescoord. Carrasso liet los, waardoor Javier Pastore voor een leeg doel kon binnentikken: 2-0.

In de tweede helft moest PSG alles in het werk stellen om de achtste finale van het belangrijkste Franse bekertoernooi te bereiken. Diego Rolan bracht al na één minuutna rust de spanning terug met de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam de club uit het zuidwesten van Frankrijk niet. Van der Wiel maakte vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog wel zijn opwachting bij PSG, dat even daarvoor Zoumana Camara met twee gele kaarten op zak vroegtijdig naar de kleedkamer zag vertrekken.