PSG begint Zlatan-loos tijdperk met nipte overwinning

Paris Saint-Germain heeft de openingswedstrijd in de Ligue 1 gewonnen. De regerend landskampioen won - zonder de naar Manchester United vertrokken Zlatan Ibrahimovic - met de nodige moeite op bezoek bij SC Bastia op Corsica: 0-1.

Zonder Ibrahimovic in de punt van de aanval, maar met de nieuwe aankoop Hatem Ben Arfa in de aanval (overgekomen van Olympique Nice) kwamen de Parijzenaars in de eerste helft niet tot scoren. Bij rust stond het 0-0.

Na de pauze ging PSG op zoek naar de openingstreffer, maar die viel pas laat in de tweede helft. Linksback Layvin Kurzawa (foto), die de voorkeur kreeg boven ex-Ajacied Maxwell, maakte in de 73ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

AS Monaco – Guingamp 2-2
AS Monaco is op eigen veld niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Guingamp. De bezoekers uit Bretagne namen voor rust brutaal een 0-2 voorsprong via treffers Mustapha Diallo en Sloan Privat. Monaco, de nummer drie in de Ligue 1 van afgelopen seizoen, kwam pas laat in tweede helft langszij. Fabinho maakte uit een penalty de aansluitingstreffer, waarna Bernardo Silva zes minuten voor tijd een punt redde voor zijn team.