Provocerende Lamkel Zé lacht het laatst: einde aan perfecte reeks Van Bommel

Reacties

Mark van Bommel is zijn perfecte status als trainer van Antwerp FC kwijt. Na negen opeenvolgende overwinningen verloor de koploper zondagavond met 2-1 van KV Kortrijk. Calvin Stengs en Vincent Janssen hadden een basisplaats bij Antwerp, terwijl Jurgen Ekkelenkamp inviel aan het begin van de tweede helft. Janssen scoorde in de blessuretijd.

Provocerende Lamkel Zé lacht het laatst: einde aan perfecte reeks Van Bommel

De meest besproken man van de wedstrijd was zonder twijfel Didier Lamkel Zé. Hij scoorde niet, maar was door zijn gedrag de opvallendste speler op het veld. De aanvaller verliet Antwerp in de zomer voor Kortrijk, nadat hij zich onmogelijk had gemaakt op De Bosuil. Na twintig minuten stelde Lamkel Zé de vrijstaande Felipe Avenatti in staat om te scoren, waarna hij de supporters van Antwerp provoceerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lamkel Zé ging ostentatief voor het vak van Antwerp-supporters juichen. Hij werd overladen met bier, pakte een bekertje op en ging vervolgens in mediteerhouding op de grond zitten. In zijn tijd bij Antwerp vierde hij een doelpunt al eens op die manier. Lamkel Zé bleef de aanhang daarna uitdagen en kreeg uiteindelijk een gele kaart, terwijl de stadionspeaker opriep om geen voorwerpen op het veld te gooien en zich niet racistisch uit te laten.

Enkele minuten voor de pauze kwam Kortrijk op 2-0. Faiz Selemani omspeelde doelman Jean Butez en kwam tot scoren. In de tweede helft wist de ploeg van Van Bommel niet veel kansen te creëren om de wedstrijd nog spannend te maken. In de blessuretijd mochten de bezoekers echter aanleggen voor een penalty na een handsbal van Aleksandar Radovanovic. Vanaf elf meter scoorde Janssen, maar het bleef bij 2-1.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.