Protest Rusland, brandwonden en hersenschudding Akinfeev

Reacties

Het EK-kwalificatieduel tussen Montenegro en Rusland werd vrijdag halverwege de tweede helft definitief gestaakt, maar volgens de Russen had dit al na een minuut moeten gebeuren.

Protest Rusland, brandwonden en hersenschudding Akinfeev

In Podgorica legde scheidsrechter Deniz Ayketin al in de eerste minuut de wedstrijd tijdelijk stil nadat Igor Akinfeev op zijn achterhoofd was geraakt door een vuurpijl. De Russische doelman bleek na de onderbreking van ruim een half uur niet meer verder te kunnen. 'Zijn gezondheid is niet in gevaar. Hij is met de andere spelers mee naar Moskou gereisd en daar wordt hij verder behandeld', liet bondsarts Eduard Bezuglov weten. Akinfeev liep brandwonden in zijn nek en een hersenschudding op.

De Russische voetbalbond (RFS) heeft een officieel protest ingediend bij de Europese voetbalbond UEFA, aangezien het EK-kwalificatieduel na het incident met Akinfeev al definitief gestaakt had moeten worden. Na een massale vechtpartij op het veld maakte Aytekin een definitief einde aan de wedstrijd. 'Het is jammer dat de fans in Montenegro deze wedstrijd hebben verpest', reageerde RFS-voorzitter Nikolai Tostich. 'Maar deze wedstrijd had meteen al stilgelegd moeten worden. We hebben een protest ingediend. Ik ga ervan uit dat de UEFA een objectieve en eerlijke beslissing over de wedstrijd zal nemen.'

Onduidelijk is wat de gevolgen zullen zijn en wanneer en of het duel nog wordt uit- dan wel overgespeeld. Zonder twijfel zullen de taferelen onderwerp van gesprek zijn bij de UEFA-tuchtcommissie. Montenegro moet rekening houden met een zware sanctie. Het wangedrag in Montenegro is al het derde incident in deze EK-kwalificatie, waarbij een land uit voormalig Joegoslavië betrokken is. Ook bij Servië - Albanië en Italië - Kroatië werd de wedstrijd onderbroken vanwege ongeregeldheden. De UEFA heeft laten weten eerst het rapport af te wachten alvorens met meer informatie te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.