Pröpper, Lestienne en Pereiro debuteren bij nederlaag PSV

Reacties

Landskampioen PSV heeft de oefentrip in Frankrijk en Italië afgesloten met een nederlaag tegen AS Monaco (3-1). De aankopen Davy Pröpper, Maxime Lestienne en Gastón Pereiro debuteerden bij de Eindhovenaren.

Pröpper, Lestienne en Pereiro debuteren bij nederlaag PSV

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het bepaald geen gezapig oefenpotje zou worden, toen Jordy de Wijs met een forse charge Monaco-aanvaller Nabil Dirar een halt toeriep. Even later plantte Andrea Raggi zijn knie in de rug van Luuk de Jong, waarmee de toon was gezet.

De penalty waaruit Ivan Cavaleiro de Fransen na een ruim kwartier op 1-0 zette, was vervolgens wel erg makkelijk gegeven, tot woede van alles en iedereen aan Eindhovense zijde. De grootste kans voor PSV in de eerste helft was voor De Jong, die ondanks appèl voor buitenspel verder mocht maar op doelman Danijel Subasic stuitte.

Debuut
Na ruim een uur spelen maakte Pröpper zijn debuut in PSV-shirt, als vervanger van Rai Vloet. Tien minuten later kwam ook Lestienne in het veld en vlak daarna Pereiro. De drie nieuwelingen binnen de lijnen zorgden meteen voor nieuwe impulsen. Pröpper vond de opening, Lestienne legde af en Jürgen Locadia schoot prachtig in de bovenhoek (1-1).

Ivan Cavaleiro (links) stuurt Jeroen Zoet de verkeerde kant op.
Ivan Cavaleiro (links) stuurt Jeroen Zoet de verkeerde kant op.

Lang kon de ploeg van Phillip Cocu niet nagenieten van die mooie treffer, want bij Monaco onderscheidde nieuweling Stephan El Shaarawy zich met de 2-1. In de laatste minuut dikte Anthony Martial de score nog wat aan namens de Monegasken.

De wedstrijd tegen Monaco was de laatste partij tijdens het zomerse trainingskamp. Eerder werd verloren van FC Basel (3-2) en gewonnen van Olympique Lyon (0-2). Op dinsdag (21 juli, 19.00 uur) komen de Eindhovenaren in eigen stadion in actie, als ter afsluiting van de Open Dag de Lichtstadderby tegen FC Eindhoven op het programma staat. Bekijk hier alle eerdere duels uit de voorbereiding van PSV. (Dolf van Aert)

Opstelling PSV
Zoet; Brenet, Isimat, Bruma (73. Alberto), De Wijs; Hendrix (46. Schaars), Vloet (62. Pröpper), Maher, Narsingh (80. Pereiro), De Jong (73. Lestienne) en Locadia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.