Pröpper kan nieuwe verbintenis tegemoetzien bij Vitesse

Koploper Vitesse heeft de gesprekken met Davy Pröpper geopend over contractverlenging. De 22-jarige Arnhemmer heeft nog een contract tot de zomer van 2015, maar kan een nieuw en verbeterd voorstel tegemoetzien.

Pröpper kan nieuwe verbintenis tegemoetzien bij Vitesse

Pröpper, die vorig jaar onder trainer Fred Rutten voornamelijk op de bank zat, is dit jaar de revelatie van de Arnhemse koploper. Vorige week zat hij met algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Mo Allach om de tafel. 'Davy heeft zich fantastisch teruggeknokt dit seizoen, allemaal op eigen kracht', reageert zaakwaarnemer Louis Laros. 'Daar zijn ze bij Vitesse ook tevreden over. We hebben vorige week inderdaad bij elkaar gezeten.'

In het seizoen 2010/11 was Pröpper onder trainer Albert Ferrer basisspeler, maar de twee jaar daarna - met achtereenvolgens John van den Brom en Rutten als coaches - speelde hij in totaal slechts dertig keer in de Eredivisie. Onder trainer Peter Bosz is hij nu een vaste waarde.

Ook met Adnane Tighadouini (21) wordt er gesproken over zijn aflopende contract. SC Cambuur, de club die hem vorig seizoen huurde, heeft zich inmiddels officieel gemeld en ook NAC Breda en FC Groningen zijn geïnteresseerd. Voor Vitesse zijn twee opties bespreekbaar: of hij verlengt zijn contract en wordt verhuurd óf hij wordt deze winter nog verkocht. Ook aanvaller Brahim Darri (19) mag worden verhuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen